tiistaina, maaliskuuta 1

Origamien innostamana

Selvisin kuumeesta ja selvisin viikonlopun Elävä kirjasto-koulutuksesta. Junassa matkalla pohjoiseen olikin sitten aikaa lukea lehtiä ja kirjaa. Taide & design -lehdestä luinkin varsin mielenkiintoisesta suunnittelijasta.

Kuva täältä

Issey Miyake on monipuolinen japanilainen suunnittelija, jonka tärkeitä arvoja ovat ekologisuus ja kotimaisuus. Nämä arvot näkyvät Miyaken '132 5' -malliston materiaaleissa, tuotannossa ja muotokielessä. Ainutlaautista on myös Miyaken aate tehdä tuotteet aina yhdestä ainoasta kangaskappaleesta.





Hänen uudessa mallistossaan arvot on puristettu erikoiseksi ideaksi. Vaatteet ovat hyllyssä kaksiulotteisia origamitaideteoksia. Miyake on kehitellyt tekniikan, jolla vaatteisiin ja lamppuihin saadaan paperitaitteen kaltaiset tiukat taitokset. Ihan kuin origameissa.

Malliston nimellä on siis tarkoitus. 1 tarkoittaa yhtä kangaskappaletta, 3 kolmiulotteista suunnitteluteknologiaa, 2 paluuta kolmiulotteisesta vaatteesta kaksiulotteiseksi taideteokseksi ja 5 osoittaa hyppäystä yhden ulottuvuuden yli – uuteen ulottuvuuteen. Nerokasta.

Innostuin suunnittelijasta ehkä juuri siksi, että kaiken kauneuden takana on jämäkkä ympäristötietoisuus. Issey Miyake on aktiivinen ympäristökeskustelija Japanissa. Miyake on yrityksensä Reality Lab. kautta kehittänyt uuden tekniikan, joka mahdollistaa PET-muovin kierrättämisen laadukkaaksi polyester kuiduksi. Rantautuukohan tekniikka joskus vielä Suomeenkin.

Kuva täältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti